Vi starter lige med et indlæg om noget så sexet som en skade i skinnebenet. Vi dyrker meget sport herhjemme. Nogen vil endda nok sige for meget.

Ikke desto mindre, så er det faktisk det der har bragt os sammen i sin tid. Sport. Vi mødtes på en dykkerferie i Maldiverne, og siden da har vi faktisk været sammen hver eneste dag.

Jeg løber selv meget. Gerne 50-60 km om ugen. Både ture med fart på, og så nogle ture der går helt langsomt, men hvor fokus bare er på, at det skal være super langt.

For nyligt har jeg ændret et par småting i min træning og har skruet lidt mere op for tempoet. Det er der nok nogle der vil argumentere for er en dårlig ide, eller ihvertfald noget man skal tænke lidt over inden man bare gør.

Det gjorde jeg ikke, hvilket har resulteret i en mega irriterende skade i mit ben. Mit skinneben faktisk. Det har jeg prøvet før, og når det sker for mig, så ved jeg også godt hvad problemet er.

Skinnebensbetændelse.

Det tager altid 100 år for mig at komme af med når det først sidder. Og det er som om at jeg aldrig rigtigt lærer det. Jeg har haft det før, og det ender altid med at koste mig kg på kroppen fordi jeg ikke kan træne, og penge til behandlinger hos en fys.

Og lige netop fysser, har jeg haft mine oplevelser med. Både gode og dårlige. Jeg vil dog ikke kede dig med de dårlige, men med en af de rigtigt gode.

Når du får en skade er det vigtigt du finder en dygtig fysioterapeut med speciale i sportsskader. Altså hvis det er en sportsskade du har, som mig.

Vi bor selv i Helsingør, og derfor var det nærliggende for mig, at bruge en lokal fys. Det endte med at blive biomekanikerne, som laver fysioterapi i Helsingør, i Ålsgarde, og Hellerup. Jeg arbejder i København, så jeg kunne både for behandlinger når jeg var hjemme i Helsingør og Hellerup når jeg var på arbejde.

Jeg kom til i Ålsgårde superhurtigt og blev hurtigt diagnosticeret med skinnebensbetændelse. Heldigvis er Thaddeus, som startede med at behandle mig, super kompetent. han fik derfor hurtigt sat mig i en behandling og i en genoptræningsplan, som både gjorde at jeg følte at jeg rent faktisk lavede noget fysisk, men som også gav mening ift at komme over skaden.

Jeg blev behandlet med K-laser flere gange, og allerede efter 2 behandlinger er der markant ændring at spore. Det er så fedt når man endelig rammer en fysioterapeut, som man klikker med, og som ved hvad der laves.

Så hvis jeg må komme med et par gode ideer til dig der lider af en skade i skinnebenet, så er det følgende. Find en god fysioterapeut lokalt hvor du bor. De dygtige af dem findes altså mange steder. Det kan godt være du skal lede lidt, men det er fedt at kunne komme hurtigt til.

Et andet godt råd er, at du ikke skal vente. Gå gerne uden om din læge direkte til en fys udenfor sygesikringen med det samme. Så er du igang, og det betaler sig virkelig. Så er du tilbage i din sport igen, i løbet af no-time.

Jeg kan anbefale:

Biomekanikerne

Forever Fitness

Fredericiavej 60

3000 Helsingør

49 22 46 00

 

Gode ideer til dig der lider af en skade i skinnebenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *