Ja det lyder dramatisk, men det var det faktisk også. Vores hjem er generelt supersikkert. Vi har både alarm installeret, diverse relæer og meget andet beskyttelse. Men mange af de ting er faktisk underordnede hvis ikke man ved hvordan det skal bruges.

Vi er altid gået op i at vores hjem var “opdateret” med ting der har gjort det sikkert. Der er selvfølgelig ting vi på alle måder ikke har indsigt i, men det til trods, så er vi altid gået op i det.

Vores el installation har vi også altid sørget for virkede. Vi har brugt de rigtige stikpropper og de rette sikringer osv. Men hvad vi ikke vidste var, om vi reelt set var beskyttet imod elektrisk stød og overbelastninger. Vi troede det indtil for nyligt, men det viste sig vi tog fejl.

Da vi flyttede ind havde sælger fået lavet et såkaldt el tjek. Det er en rapport der er lavet af en professionel elektriker, som attesterer at installationen er iorden.

Og installationen har også virket. Upåklageligt faktisk. Derfor har vi jo ikke i vores vildeste fantasi tænkt at noget el materiel kunne blive for gammelt. Der er faktisk aldrig sprunget en sikring, og vores HPFI relæ er ikke slået fra i den tid vi har boet der. El tjekket er blevet lavet for en del år siden.

Det kunne det så rent faktisk godt blive for gammelt.

Ved et tilfælde opdagede vi, at den sikring der sad i tavlen, som skulle beskytte vores vaskemaskineinstallation ikke virkede. Det var lidt dramatisk, fordi en dag begyndte der at lugte brændt i vores hjem. Da vi undersøgte det kunne vi konstatere, at ledningen der var sat til stikkontakten fra vaskemaskinen var mere eller mindre smeltet. Og sikringen var ikke slået fra ..

Det var mystisk, for der var helt klart grundlag for, at noget skulle være slået fra. Vi ringede til vores dygtige elektriker, som vi har kendt i mange år efterhånden og brugt ved mange andre lejligheder. Ja de har nærmest været med os rundt i alle vores boliger.

Kort tid efter de kom, kunne de konstatere at både sikring og HPFI relæ ikke virkede optimalt. Det var med andre ord blevet for gammelt, og kunne ikke slå fra automatisk mere. Det havde vi aldrig drømt om kunne ske. At noget kunne blive for gammelt ved IKKE at blive brugt. Det viser sig dog, at både hpfi relæ og sikring er bygget op af komponenter, som ved mange års brug kan blive “slidte”. Det er metaliske dele som giver sig og trækker sig sammen i takt med meget eller lidt forbrug. Åbenbart.

Det mest tankevækkende er, at hpfi relæet, som sidder for netop at beskytte os mod elektrisk stød ikke ville være slået fra hurtigt nok hvis der havde været direkte overgang. Det skræmte mig, og jeg bad med det samme elektrikeren om at skifte både sikringsgruppe, relæ og ledning på vaskemaskinen.

Dramatikken stoppede heldigvis her, og vores vaskemaskine virker nu igen. Det var lige en lille udgift at få lavet tingene, så vores rejseplaner skal lige retænkes, men taget i betragtning af hvad vi fik lavet og at vi nu føler os sikre i eget hjem igen, så er det penge givet godt ud.

Vi bukker og takker for hurtig udrykning til vores ynglingselektriker, der nu også opererer som elektriker i roskilde.

JDB El-teknik

H.C. Ørsteds Vej 50C’

1879 Frederiksberg C

53582801

 

Vores dygtige elektriker sikrede at vi ikke brændte huset ned …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *